Wednesday, December 31, 2008

TAMAN AWAM MIRI


Taman Awam Miri terletak tiga kilometer daripada pusat bandaraya Miri. Memiliki daya tarikan yang tersendiri yang membolehkannya menjadi tempat yang dilawati oleh para pelancong yang datang ke Miri. Taman ini mempunyai konsep yang berbeza kerana berada di lereng bukit yang masih menghijau. Diantara daya tarikan yang terdapat di taman ini ialah taman permainan kanak-kanak, jambatan gantung, taman flora, menara peninjau, air terjun, bilik pameran, keindahan batuan dengan rekabentuk semulajadi dan trek berjoging serta beberapa kemudahan sukan yang lain terdapat disini.





Aku bersama beberapa blogger diantaranya Terompah Biru, Luaq Dome Ezplaned, Zackzara dan Rhymee Writes berkunjung ke sana pada 29 Disember yang lepas. Ini adalah diantara beberapa keping gambar yang berjaya dirakam pada hari tersebut.









3 comments:

Luaq Dome Ezplanade said...

Salam. Gud job bro~! nice shoots taken...the most i like the last picture yg ada air terjun tu...menarik sungguh n rasa mcm nak mandi manda jer kat situ..hehhe.

WanHidayat said...

Salam...dah ada cam sendirik ek...bila nak beli SLR plak...
hehehehe....nice shoots...

rhymee suhaili said...

cantik perspective tangga tuh :) awat paha cik mcm besaq ah? hihihiks..